Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιος είναι ο νέος εχθρός της Πολωνίας ενόψει ευρωεκλογών

Το κυβερνών κόμμα έχει ταχθεί κατά των ελίτ της ΕΕ, κατά των μουσουλμάνων προσφύγων, των Γερμανών και όλων όσων αμφισβήτησαν το ρόλο της Πολωνίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ποιο είναι το νέο αφήγημα, πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Ποιος είναι ο νέος εχθρός της Πολωνίας ενόψει ευρωεκλογών

Όταν αυτοαποκαλείσαι υπερασπιστής των χριστιανικών αξιών ενός έθνους που βρίσκεται σε μια ηθικά χρεοκοπημένη Ευρώπη, βλέπεις εχθρούς παντού.

Aυτό σημειώνει ρεπορτάζ του Bloomberg, το οποίο αναφέρεται στην προεκλογική εκστρατεία της λαϊκίστικης κυβέρνησης της Πολωνίας.

Το κυβερνών κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) έχει ταχθεί κατά των ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά των μουσουλμάνων προσφύγων, των Γερμανών και όλων όσων αμφισβήτησαν το ρόλο της Πολωνίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τώρα, η τελευταία απειλή που βλέπει προέρχεται από τους ομοφυλόφιλους.

Μια διαφημιστική καμπάνια που κυκλοφόρησε από αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, δείχνει μια ομπρέλα, με το λογότυπο του κόμματος, να προστατεύει μια οικογένεια από το ουράνιο τόξο της ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας (gay pride).

Το αφήγημα της πολωνικής κυβέρνησης αναφέρεται σε μία χώρα που είναι υπό πολιορκία, καθώς το PiS προσπαθεί να ενισχύσει τα κέρδη του στις ευρωεκλογές, πριν περάσει στη μάχη των βουλευτικών εκλογών αργότερα φέτος.

Σε περίπτωση που επιτύχει, το μεγαλύτερο μέλος της ΕΕ στην ανατολική Ευρώπη, η Πολωνία -που είναι και ο μεγαλύτερος καθαρός αποδέκτης χρημάτων- θα μπορούσε να απομακρυνθεί από τη γραμμή της ΕΕ και να υπονομεύει το μπλοκ, την ώρα που αυτό έχει να ασχοληθεί με τις λαϊκιστικές ηγεσίες στην Ιταλία και την Ουγγαρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v