Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αποζημίωση $80 εκατ. σε καρκινοπαθή για το Roundup της Bayer

Οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αποφάσισαν ότι η Bayer έχει ευθύνη, επειδή η Monsanto δεν προειδοποίησε τον ενάγοντα Edwin Hardeman για τους φερόμενους κινδύνους για καρκίνο από το ζιζανιοκτόνο.

ΗΠΑ: Αποζημίωση $80 εκατ. σε καρκινοπαθή για το Roundup της Bayer

Κοντά στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων επτά ετών υποχωρούν οι μετοχές της Bayer την Πέμπτη, αφότου αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε αποζημίωση 80 εκατ. δολαρίων σε άνδρα που υποστηρίζει ότι η χρήση του ζιζανιοκτόνου Roundup του ομίλου -το οποίο βασίζεται στη γλυφοσάτη- του προκάλεσε καρκίνο, την ώρα που ετοιμάζονται χιλιάδες παρόμοιες αγωγές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αποφάσισαν ότι η Bayer έχει ευθύνη, επειδή η μονάδα της Monsanto δεν προειδοποίησε τον ενάγοντα Edwin Hardeman για τους φερόμενους κινδύνους για καρκίνο από το ζιζανιοκτόνο.

Η μετοχή της υποχωρεί 1,15%, στα 55,68 ευρώ, οδηγώντας την αποτίμηση της εταιρείας χημικών και φαρμάκων στα περίπου 52 εκατ. ευρώ.

Τα συμπεράσματα των ενόρκων για αιτιώδη συνάφεια μεταξύ του ζιζανιοκτόνου και της ασθένειας του ενάγοντος την περασμένη εβδομάδα οδήγησαν τη μετοχή της Bayer σε βουτιά μέχρι και 12%.

Η δίκη είναι μόνο η δεύτερη από τις 11.200 αγωγές που σχετίζονται με το Roundup στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v