Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αύξηση 0,7% στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι θα κινηθεί ανοδικά κατά 0,5%, ενώ η ανάγνωση του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκε υψηλότερα. Την ίδια ώρα, τα ινστιτούτα της χώρας υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2019.

Γερμανία: Αύξηση 0,7% στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Φεβρουάριο με στήριξη από τις κατασκευές και την παραγωγή κεφαλαιακών αγαθών, φέρνοντας αισιόδοξα νέα για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,5%, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Η ανάγνωση του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκε ανοδικά σε στάσιμη, από την προηγούμενη συρρίκνωση κατά 0,8%.

Γερμανικά ινστιτούτα: Στο 0,8% βλέπουν την ανάπτυξη το 2019

Υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2019 τα ινστιτούτα της χώρας, κατά περισσότερο από το ήμισυ, ενώ προειδοποιούν ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να επιβραδυνθεί περαιτέρω, εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία.

Η πρόβλεψη σήμερα κάνει λόγο για ανάπτυξη 0,8% από 1,9% προηγουμένως, ενώ τα ρίσκα είναι καθοδικά από το φθινόπωρο.

Υπογραμμίζουν δε την αναμενόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ και την εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας.

Τα στοιχεία έρχονται μετά την επιτάχυνση της πτώσης των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, που δημοσιεύθηκαν επίσης την Πέμπτη.

Οι συνολικές βιομηχανικές παραγγελίες έκαναν βουτιά 4,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν 0,5% άνοδο. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, ο όγκος των παραγγελιών υποχώρησε 8,4%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v