Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: H Ηuawei δεν πρέπει να εξαιρεθεί από τα δίκτυα 5G

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Πρόεδρος της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών σημειώνει πως σε κανέναν πάροχο εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής εταιρείας, δεν πρέπει να απαγορευθεί η συμμετοχή στις νέες υποδομές.

Γερμανία: H Ηuawei δεν πρέπει να εξαιρεθεί από τα δίκτυα 5G

Την πιο σαφή ένδειξη ότι δεν θα εξαιρεθεί από τα δίκτυα 5G η κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Huawei έδωσε η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας, παρά τις πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκλειστεί.

Ο Πρόεδρος της Bundesnetzagentur – της αρμόδιας ομοσπονδιακής επιτροπής – σημείωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times: «Η θέση της Bundesnetzagentur είναι ότι κανένας πάροχος εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της Huawei, δεν πρέπει να εξαιρεθεί».

Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα παροτρύνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να απαγορεύσει τη Huawei από τα δίκτυά τους, υποστηρίζοντας ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία του κινεζικού ομίλου για κατασκοπεία ή σαμποτάζ.

Η κινεζική εταιρεία από την πλευρά της αρνείται ότι αποτελεί κίνδυνο ασφαλείας. Ωστόσο, κάποιοι σύμμαχοι των ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας – έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν τη συμβουλή της Ουάσιγκτον και να απαγορεύσουν τη Huawei από τη συμμετοχή σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Ωστόσο, ο κ. Homman σημείωσε ότι η επιτροπή πρέπει να δει στοιχεία για να υποστηρίξει αυτές τις ανησυχίες: «Η Bundesnetzagentur δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής ισχυρές ενδείξεις κατά της Huawei. Ούτε γνωρίζουμε άλλους οργανισμούς στη Γερμανία που να έχουν λάβει αξιόπιστες ενδείξεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v