Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντι Μάιο: Η Λέγκα απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση

O ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός βίωσε μία από τις χειρότερες εσωτερικές διαμάχες του, καθώς σύμβουλος του Σαλβίνι δέχεται έρευνα για φερόμενη δωροδοκία. «Μένω έκπληκτος» δηλώνει ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, που αναμένει «υπεύθυνη» στάση από τη Λέγκα.

Ντι Μάιο: Η Λέγκα απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση

Να ρίξει την κυβέρνηση απειλεί η Λέγκα στην Ιταλία, λόγω ενός σκανδάλου δωροδοκίας που αφορά ανώτερο πολιτικό στέλεχος, τόνισε ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο συνασπισμός βίωσε μία από τις χειρότερες εσωτερικές διαμάχες του, την Πέμπτη, όταν ο Αρμάντο Σίρι, οικονομικός σύμβουλος του επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, δέχθηκε έρευνα για φερόμενη δωροδοκία.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο σημείωσε στο Facebook ότι το κόμμα του είχε μπλοκάρει τον Σίρι από το να φέρει «αμφιλεγόμενα» μέτρα στο παρελθόν και παρότρυνε τη Λέγκα να διαχειριστεί το ζήτημα με υπευθυνότητα.

Πρόσθεσε: «Ακόμη και σήμερα η Λέγκα απειλεί να ρίξει τη κυβέρνηση… Μένω έκπληκτος».

Ο Αρμάντο Σίρι, υφυπουργός Μεταφορών της Ιταλίας και σύμβουλος του Σαλβίνι για οικονομικά θέματα, φέρεται να δωροδοκήθηκε με 30.000 ευρώ για να ευνοήσει εταιρεία του τομέα της αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σίρι οφείλει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση (...). Πρόκειται για ηθικό και πολιτικό ζήτημα», δήλωσε ο ηγέτης του M5S , υπουργός Βιομηχανίας και -όπως και ο Σαλβίνι- αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο.

Αντιθέτως, η Λέγκα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε πως περιβάλλει με την «πλήρη εμπιστοσύνη» της τον Σίρι και ο Σαλβίνι δήλωσε πως ο υφυπουργός «δεν πρέπει να παραιτηθεί».

Ο Σαλβίνι απαντά στον Ντι Μάιο: Δεν θέλω να ρίξω την κυβέρνηση

Η Λέγκα δεν θέλει να ρίξει τον κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Ματέο Σαλβίνι, απαντώντας στις κατηγορίες του συμμάχου του, Λουίτζι Ντι Μάιο, ότι απειλεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της Λέγκας δήλωσε: «Για ποια κυβερνητική κρίση μιλάτε; Η Λέγκα θέλει να κυβερνά καλά και για πολύ καιρό προς το συμφέρον των Ιταλών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v