Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Ρεκόρ στις εξαγωγές οικιακών συσκευών το 2018

Ανήλθαν σε 75,1 δισ. δολάρια την περασμένη χρονιά, με τις ευρωπαϊκές χώρες να παραμένουν οι πιο ισχυροί αγοραστές.

Κίνα: Ρεκόρ στις εξαγωγές οικιακών συσκευών το 2018

Οι κινεζικές εξαγωγές οικιακών συσκευών (περιλαμβανομένων των εξαρτημάτων) έφθασαν σε υψηλό επίπεδο - ρεκόρ πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση του Κινεζικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τις εισαγωγές και εξαγωγές μηχανημάτων και ηλεκτρονικών προϊόντων που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Η έκθεση δείχνει ότι οι εξαγωγές οικιακών συσκευών ανήλθαν σε 75,1 δισ. δολάρια το 2018, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 9,6%. Οι εξαγωγές μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών, όπως ψυγείων και πλυντηρίων, συνέχισαν να αυξάνονται, ενώ οι εξαγωγές μικρών οικιακών συσκευών άρχισαν να αυξάνονται το 2018.

Οι ευρωπαϊκές χώρες παρέμειναν οι ισχυρότεροι αγοραστές των προϊόντων αυτών, με ένα ποσοστό 45% επί του συνόλου των κινεζικών εξαγωγών, δήλωσε η αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σι Γιόνγκε. Η ίδια πρόσθεσε ότι περισσότεροι αγοραστές από αναδυόμενες αγορές, όπως οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας συνέβαλαν, επίσης, στην αύξηση των εξαγωγών.

Οι εταιρείες οικιακών συσκευών επεκτείνουν το παγκόσμιο δίκτυο υπηρεσιών τους και ενισχύουν την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής περιουσίας για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση, πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Σι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v