Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Twitter: Αναπάντεχη άνοδος στους μηνιαίους ενεργούς χρήστες το Q1

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 9 εκατ. σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας στα 330 εκατ. Τα έσοδα αυξήθηκαν 18% σε ετήσια βάση, στα $787 εκατ., ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Προβλέπει όμως χαμηλότερα έσοδα το Q2.

Twitter: Αναπάντεχη άνοδος στους μηνιαίους ενεργούς χρήστες το Q1

Καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα πρώτου τριμήνου δημοσίευσε το Twitter την Τρίτη. Όπως μεταδίδει το Reuters, κατέγραψε και αναπάντεχη άνοδο στους μηνιαίους ενεργούς χρήστες, σε μία ένδειξη ότι το κοινωνικό δίκτυο ίσως μπαίνει σε βιώσιμο μονοπάτι μετά από ένα χρόνο στασιμότητας στην αύξηση χρηστών.

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 9 εκατ., φτάνοντας στα 330 εκατ. σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν να φτάσουν τα 318,8 εκατ.

Το Twitter έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της πλατφόρμας του, απομακρύνοντας χιλιάδες spam και ύποπτους λογαριασμούς.

Για τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, τα έσοδα του δικτύου αυξήθηκαν κατά 18% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα $787 εκατ., ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street που εκτιμούσε ότι θα φτάσουν τα $776,1 εκατ.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν από τις πωλήσεις διαφημίσεων, οι οποίες επίσης έκαναν άλμα 18%, στα $679 εκατ. Στις ΗΠΑ τα έσοδα από διαφημίσεις κινήθηκαν ανοδικά κατά 26% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, προβλέπει ότι τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τους στόχους της Wall Street και αναμένει να κινηθούν μεταξύ 770-830 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με τα $819,5 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές έρευνας της Refinitiv.

Τα τριμηνιαία κέρδη ήταν 191 εκατ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα 61 εκατ. δολάρια ή 8 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή του Twitter ενισχύεται 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v