Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Facebook: $3 δισ. «στην άκρη» για το αναμενόμενο πρόστιμο στις ΗΠΑ

Oι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου έκαναν άλμα 26%, ενώ οι μηνιαίοι επισκέπτες στη βασική ιστοσελίδα του δικτύου ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Tι έδειξαν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της χρονιάς.

Facebook: $3 δισ. «στην άκρη» για το αναμενόμενο πρόστιμο στις ΗΠΑ

Ενισχύονται οι μετοχές του Facebook, μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2019.

Το κοινωνικό δίκτυο ενημέρωσε ότι είχε ισχυρή αύξηση τριμηνιαίων πωλήσεων, ενώ άφησε ενδείξεις ότι ίσως είναι κοντά στην επίλυση αμερικανικής έρευνας για τα προσωπικά δεδομένα, κατευνάζοντας έτσι τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις των ρυθμιστικών «απειλών».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου έκαναν άλμα 26%, ενώ οι μηνιαίοι επισκέπτες στη βασική ιστοσελίδα του δικτύου ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η εταιρεία δέσμευσε $3 δισ. για πιθανό πρόστιμο από την έρευνα της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC).

Η FTC βρίσκεται σε συνομιλίες με το Facebook και εξετάζει εάν το δίκτυο παραβίασε συναινετική συμφωνία του 2011, όσον αφορά τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Το δίκτυο εκτιμά ότι η σχετική ζημία στον όποιο διακανονισμό θα είναι μέχρι $5 δισ.

Το δίκτυο είχε 2,38 δισ. χρήστες τον μήνα κατά μέσο όρο, τους πρώτους τρεις μήνες του 2019, υψηλότερα από τις προσδοκίες και 1,56 δισ. χρήστες κάθε μέρα, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις της Wall Street. Οι τριμηνιαίες πωλήσεις αυξήθηκαν στα $15,1 δισ., ξεπερνώντας την πρόβλεψη αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg και έκαναν λόγο για $14,97 δισ.

Εξαιρουμένoυ του κόστους που κρατήθηκε στην άκρη για την έρευνα, τα κέρδη ήταν $1,89 ανά μετοχή, ανώτερα από τις προβλέψεις για $1,62. Η μετοχή του δημοφιλούς δικτύου έκανε άλμα 11% στο after-hours trading, πριν υποχωρήσει στο 7,5%.

Τα καθαρά έσοδα, συμπεριλαμβανομένου του νομικού κόστους για την έρευνα της FTC, υποχώρησαν στα $2,43 δισ. ή 85 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v