Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Brexit: Τέταρτη απόπειρα από τη Μέι για έκριση της συμφωνίας

Μετά από τρεις βαριές ήττες στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης των Εργατικών, για να εγκριθεί η συμφωνία που έκλεισε η ίδια με το μπλοκ, πριν από τις ευρωεκλογές.

Brexit: Τέταρτη απόπειρα από τη Μέι για έκριση της συμφωνίας

Για τέταρτη φορά θα προσπαθήσει η Βρετανίδα Πρωθυπουργός να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ στο κοινοβούλιο της Βρετανίας και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

Μετά από τρεις βαριές ήττες στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Τερέζα Μέι ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξη της αντιπολίτευσης των Εργατικών, για να εγκριθεί η συμφωνία που έκλεισε η ίδια με το μπλοκ.

Η Πρωθυπουργός είπε σε ανώτερα στελέχη του κόμματός της, ότι επιθυμεί να γίνει η ψηφοφορία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παρ’  όλα αυτά, όπως μεταδίδει το MarketWatch, με τις συνομιλίες των δύο κομμάτων να μην έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής, οι πιθανότητες έγκρισης δείχνουν να είναι μικρές.

Ο Γκράχαμ Μπράντι, επικεφαλής της Επιτροπής 1922, η οποία έχει μεγάλη επιρροή στους Συντηρητικούς, ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα εγκαταλείψει τις συνομιλίες με το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αντ’  αυτού θα προτιμούσε να αναζητήσει στήριξη από τους Συντηρητικούς βουλευτές, προτείνοντας μία τροπολογία που θα απομακρύνει το πιο διαφιλονικούμενο κομμάτι της συμφωνίας: Το backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, σύμφωνα με το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται να διατηρήσει ανοιχτά σύνορα με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και εάν δεν μπορεί να βρεθεί άλλη μέθοδος αποφυγής εμπορικών φραγμών, η χώρα θα παραμείνει σε τελωνειακή ένωση με την ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v