Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Δεν βιάζομαι να κλείσω συμφωνία με την Κίνα

Μπαράζ αναρτήσεων στο Twitter από τον Αμερικανό Πρόεδρο. «Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, ελπίζουμε ότι δεν θα προσπαθήσουν ξανά να αναθεωρήσουν τη συμφωνία!», τονίζει.

Τραμπ: Δεν βιάζομαι να κλείσω συμφωνία με την Κίνα

«Φωτιά» πήρε το Twitter, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να δημοσιεύει τη μία μετά την άλλη ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο και τα κλικ των χρηστών να αυξάνονται ταχύτατα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζει ότι δεν είναι «σε καμία απολύτως βιασύνη» για να οριστικοποιήσει την εμπορική συμφωνία με την Κίνα, την ώρα που οι διαπραγματευτές και των δύο πλευρών ετοιμάζονται για τη δεύτερη μέρα συνομιλιών στην Ουάσιγκτον.

«Οι συνομιλίες με την Κίνα συνεχίζονται με πολύ ευχάριστο τρόπο -δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη για βιασύνη- καθώς οι δασμοί 25% σε προϊόντα αξίας $250 δισ. πληρώνονται πια στις ΗΠΑ από την Κίνα», σημειώνει.

Σε άλλο μήνυμά του εκφράζει την ελπίδα «ότι δεν θα προσπαθήσουν ξανά να αναθεωρήσουν τη συμφωνία!»,  προσθέτοντας ότι για πολλά χρόνια «χάνουμε 500 δισ. δολάρια τη χρονιά, από την τρέλα του εμπορίου με την Κίνα. ΟΧΙ ΠΙΑ!»

Υπενθυμίζεται ότι τέθηκε σε ισχύ σήμερα η αύξηση στο 25% των αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, κλιμακώνοντας τις σινοαμερικανικές εμπορικές εντάσεις, την ώρα που οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να καταλήξουν σε κάποια εμπορική συμφωνία.

Σε μια πρώτη αντίδραση, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη» του για την απόφαση των ΗΠΑ, λέγοντας πως θα λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε άλλο μήνυμά του, σημειώνει ότι τα χρήματα από τους δασμούς στα αγαθά της Κίνας θα διατεθούν σε αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, τα οποία θα αποσταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια σε άλλες χώρες:

«Η διαδικασία για την αύξηση των δασμών στο 25% έχει ξεκινήσει, στα υπόλοιπα προϊόντα αξίας $325 δισ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πωλούν στην Κίνα προϊόντα αξίας μόλις $100 δισ. Με τα περισσότερα από $100 δισ. που θα πάρουμε από τους δασμούς, θα αγοράσουμε αγροτικά προϊόντα από τους σπουδαίους αγρότες μας, σε μεγαλύτερες ποσότητες από ότι αγόρασε ποτέ η Κίνα, και θα τα στείλουμε στις φτωχές χώρες που λιμοκτονούν, υπό τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας. Στο μεταξύ, θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με την Κίνα, ελπίζοντας ότι δεν θα προσπαθήσουν να αναθεωρήσουν ξανά τη συμφωνία!».

Και συνεχίζει: «Οι δασμοί θα φέρουν πολύ περισσότερο πλούτο στη χώρα μας ακόμη και από μια φαινομενική συμφωνία παραδοσιακού στυλ. Επίσης, πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Οι αγρότες μας θα τα πάνε καλύτερα, πιο γρήγορα, και οι χώρες που λιμοκτονούν μπορούν να πάρουν βοήθεια. Θα δοθούν εξαιρέσεις για κάποια προϊόντα ή θα πάμε σε νέες πηγές!».

«Οι δασμοί θα κάνουν τη χώρα μας πολύ πιο δυνατή, όχι πιο αδύναμη. Καθήστε να δείτε! Στο μεταξύ, η Κίνα δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί συμφωνίες με τις ΗΠΑ την τελευταία στιγμή. Εμείς δεν είμαστε η κυβέρνηση Ομπάμα ή κυβέρνηση του Sleepy Joe, που αφήνει την Κίνα να γλιτώσει μετά τον "φόνο"».




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v