Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Θα ληφθούν όλα τα μέτρα για τα δικαιώματα των εταιρειών μας

«Εχουμε τονίσει πολλές φορές ότι δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση της ιδέας της εθνικής ασφάλειας και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για τον εμπορικό προστατευτισμό», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου.

Κίνα: Θα ληφθούν όλα τα μέτρα για τα δικαιώματα των εταιρειών μας

Την έντονη αντίθεσή της σε άλλες χώρες που επιβάλλουν μονομερείς κυρώσεις σε κινεζικές οντότητες, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου την Τετάρτη, απαντώντας στους τελευταίους περιορισμούς των ΗΠΑ στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Huawei Technologies.

«Η Κίνα έχει τονίζει κατά καιρούς ότι δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση της ιδέας της εθνικής ασφάλειας και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για τον εμπορικό προστατευτισμό», τόνισε ο Gao Feng.

Όπως θυμίζει το Reuters, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο η κυβέρνησή του κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως προς τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και αναγγέλλει τη λήψη μέτρων για την προστασία τους, κίνηση που ανοίγει τον δρόμο για να απαγορευτεί η πρόσβαση της εταιρείας-κολοσσού των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας Huawei.

«Η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα των κινεζικών εταιρειών», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v