Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Τον Ιούνιο θα ανακοινώσει η Μέι πότε θα παραιτηθεί

Μετά την τέταρτη προσπάθεια της Βρετανίδας Πρωθυπουργού για έγκριση της συμφωνίας του Brexit, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της «Επιτροπής 1922» για να ορίσει το χρονοδιάγραμμα της δικής της εξόδου. Υποψήφιος για τη θέση της ο Μπόρις Τζόνσον.

Βρετανία: Τον Ιούνιο θα ανακοινώσει η Μέι πότε θα παραιτηθεί

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και η ισχυρή «Επιτροπή 1922» του Συντηρητικού Κόμματος θα συναντηθούν μετά την τελευταία απόπειρα από μέρους της να εγκριθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο η Συμφωνία Αποχώρησης που έκλεισε η ίδια με την ΕΕ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει την έξοδό μας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και καταβάλλει προσπάθειες για να περάσει το νομοσχέδιο και η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι το καλοκαίρι», σημείωσε ο Γκράχαμ Μπράντι, πρόεδρος της Επιτροπής.

«Συμφωνήσαμε ότι εκείνη κι εγώ θα συναντηθούμε μετά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για να συμφωνήσουμε το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέου ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος».

Ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι υποψήφιος για τη θέση της Μέι

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και θερμός υποστηρικτής της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση Μπόρις Τζόνσον σημείωσε την Πέμπτη ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, στη θέση της Μέι. Όπως μεταδίδει το BBC, ο Τζόνσον είπε: «Φυσικά και θα το προχωρήσω».

Η Μέι έχει ενημερώσει ότι θα αποχωρήσει πριν από την επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων του Brexit, χωρίς ωστόσο να έχει ορίσει, μέχρι σήμερα, συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v