Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταρρέει η μετοχή της Thomas Cook μετά την υποβάθμιση της Citi

Κατρακύλα 41% για τη μετοχή της, που έφτασε στο πιο χαμηλό από το 2012. «Εξαϋλώθηκαν» 78,6 εκατ. στερλίνες από τη χρηματιστηριακή αξία της τουριστικής εταιρείας, μία μέρα μετά την τρίτη προειδοποίηση κερδών. Σε ιστορικό χαμηλό τα ομόλογα.

Καταρρέει η μετοχή της Thomas Cook μετά την υποβάθμιση της Citi

Οι μετοχές του βρετανικού ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook κάνουν βουτιά 29% στο trading της Παρασκευής, μετά την υποβάθμιση της μετοχής από τη Citi σε «sell» και την περικοπή της τιμής-στόχου της μετοχής στο μηδέν (!), την ώρα που η εταιρεία προχώρησε μόλις χθες σε νέα προειδοποίηση για τα κέρδη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι μετοχές της πιο παλιάς τουριστικής επιχείρησης έφτασαν τις £12,1 -σημείο που είναι το πιο χαμηλό από τον Ιούλιο του 2012, ενώ είναι σε πορεία για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Νοέμβριο του 2011.

Η Thomas Cook εξέδωσε την Πέμπτη την τρίτη προειδοποίηση κερδών, σε διάστημα λιγότερο από ένα έτος, λέγοντας ότι τα εκπτωτικά πακέτα και οι υψηλότερες τιμές σε καύσιμα και ξενοδοχεία θα αποτελέσουν πλήγμα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.

Η μετοχή της κατρακυλάει 41%, «εξαϋλώνοντας» 78,6 εκατ. στερλίνες ($100,3 εκατ.) από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, οδηγώντας την κεφαλαιοποίησή της στα 223,75 εκατ. στερλίνες.

Τα ομόλογα λήξης 2022 υποχωρούν 7 σεντς, φτάνοντας σε ιστορικό χαμηλό και κάτω από το 50% της ονομαστικής αξίας.

Το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών αυξήθηκε στο 51% από 48% την Πέμπτη. Η τιμολόγηση των CDS δείχνει πιθανότητα μεγαλύτερη από 97% για χρεοκοπία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στο $1,86 δισ. διευρύνθηκε η ζημία το α' εξάμηνο

Η Thomas Cook Group ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει λάβει πολλές προσφορές για την αεροπορική της επιχείρηση και ότι η απώλεια προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2019 είχε διευρυνθεί.

Ο βρετανικός ταξιδιωτικός οργανισμός σημείωσε ότι για τους έξι μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου, οι απώλειες προ φόρων ήταν 1,45 δισ. στερλίνες ($1,86 δισ.), σε σύγκριση με τη ζημία ύψους £303 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του έτους χρήσης 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε το MarketWatch, τα έσοδα για τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν £3,02 δισ. σε σύγκριση με τα £3,22 δισ. πέρυσι. Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2019 έχει κατά 57% πουληθεί και είναι σε ευθυγράμμιση με την περσινή χρονιά.

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων το δεύτερο εξάμηνο θα είναι λιγότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι. Η Thomas Cook σημείωσε ότι η αβεβαιότητα των καταναλωτών από παράγοντες όπως το Brexit προκαλεί ανταγωνιστική πίεση, που σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να ξοδέψει περισσότερα σε προωθητικές δράσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v