Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κροατία: Κλειδί η για την ευημερία η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Το 80% της χρηματοδότησης των δημόσιων επενδύσεων στην Κροατία προέρχεται από κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κροατία: Κλειδί η για την ευημερία η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

«Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είναι το "κλειδί" για την ευημερία, την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, προσθέτοντας ότι τα τελευταία 15 χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επενδύσει 365 δισεκατομμύρια ευρώ σε έργα ανάπτυξης χωρών της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον κ. Πλένκοβιτς, το 80% της χρηματοδότησης των δημόσιων επενδύσεων στην Κροατία προέρχεται από κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κροατία -μέχρι το 2020- έχει στη διάθεσή της ποσό 10,7 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει για την υλοποίηση έργων αναπτυξιακής δυναμικής.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κροατία, Μπράνκο Μπάρτσιεβιτς, επισήμανε ότι η πολιτική συνοχής ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες πολιτικές της ΕΕ. Τα κονδύλια της ΕΕ "αποσκοπούν στην επίτευξη του στόχου της ευημερίας και στην προετοιμασία των χωρών που τα αξιοποιούν για να μετατρέψουν τις οικονομίες τους σε υγιείς και εύρωστες οικονομίες" πρόσθεσε.

(1 ευρώ= 7,4 κούνα)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v