Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάει τη θυγατρική στην Αφρική η The Coca-Cola Company

Προηγουμένως, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε refranchise της Coca-Cola Beverages Africa, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης της Coca-Cola στην Αφρική, με υπηρεσίες σε 12 χώρες. Ο αντίκτυπος στο ελληνικό Χρηματιστήριο.

Κρατάει τη θυγατρική στην Αφρική η The Coca-Cola Company

Τη διατήρηση του πλειοψηφικού μεριδίου της στην Coca-Cola Beverages Africa (CCBA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα η The Coca-Cola Company, για το προσεχές μέλλον.

Με αυτή την αλλαγή, η Coca-Cola θα αρχίσει να παρουσιάζει τις οικονομικές καταστάσεις της CCBA στα αποτελέσματά της από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα των ΗΠΑ. 

Προηγουμένως, η Coca-Cola είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε refranchise της CCBA, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης της Coca-Cola στην Αφρική, με υπηρεσίες σε 12 χώρες. Η εταιρεία είχε συζητήσεις με μία σειρά δυνητικών συνεργατών.

«Η Coca-Cola Beverages Africa είναι πολύ σημαντικό τμήμα του συστήματος της Coca-Cola και βλέπουμε σπουδαίες ευκαιρίες για τη δημιουργία περισσότερης αξίας», σημείωσε ο πρόεδρος της Coca-Cola και COO, Brian Smith. «Αν και παραμένουμε δεσμευμένοι στη διαδικασία του refranchising, πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων να συνεχίσει η Coca-Cola να διατηρεί και να λειτουργεί τη CCBA».

Η ανακοίνωση της είδησης φαίνεται πως είχε αντίκτυπο και στο ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου η μετοχή της Coca-Cola HBC βρέθηκε να υποχωρεί έως 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v