Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Morgan Stanley προειδοποιεί για παγκόσμια ύφεση

Σε περίπτωση που οι οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς 25% στις υπόλοιπες εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας περίπου $300 δισ., η Μorgan Stanley προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση.

Η Morgan Stanley προειδοποιεί για παγκόσμια ύφεση

Αν καταρρεύσουν οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα και η Ουάσιγκτον αυξήσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ύφεση και η Fed να κόψει τα επιτόκια στο μηδέν εντός ενός έτους, προειδοποίησε η Morgan Stanley τη Δευτέρα.

Μολονότι μια προσωρινή κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων θα μπορούσε να ξεπεραστεί χωρίς μεγάλο πλήγμα, μια οριστική κατάρρευση θα προκαλούσε σοβαρό πλήγμα.

«Σε περίπτωση που οι συνομιλίες βαλτώσουν, δεν επιτευχθεί καμία συμφωνία και οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς 25% στις υπόλοιπες εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας περίπου $300 δισ., βλέπουμε την παγκόσμια οικονομία να οδεύει σε ύφεση» σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας σε έκθεση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ένα τέτοιο τεράστιο οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα αναγκαστεί να μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν ως την άνοιξη του 2020, ενώ η Κίνα θα αυξήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής τόνωσης στο 3,5% του ΑΕΠ.

Παγκόσμια ύφεση ορίζεται μια υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης κάτω από το 2,5% του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v