Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίμηνη παράταση ζωής στη Huawei από την κυβέρνηση Τραμπ

Ο ιδρυτής της εταιρείας σημείωσε ότι η αναβολή του αποκλεισμού της από τις ΗΠΑ «δεν σημαίνει πολλά» για την επιχείρηση, καθώς είχε ήδη προετοιμαστεί για δυνητική εισαγωγή της στη «μαύρη λίστα». Προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον υποτιμά τη Huawei.

Τρίμηνη παράταση ζωής στη Huawei από την κυβέρνηση Τραμπ

Παράταση τριών μηνών στη συνεργασία των αμερικανικών επιχειρήσεων με τη Huawei έδωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες για την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού καθώς και για τους πελάτες της από τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η άδεια που εξέδωσε η αμερικανική κυβέρνηση θα επιτρέπει να συνεχιστούν οι δραστηριότητες για τους υπάρχοντες χρήστες κινητών Huawei και ευρυζωνικών δικτύων στις ΗΠΑ, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

«Η προσωρινή γενική άδεια παρέχει στους λειτουργικούς φορείς χρόνο για να προβούν σε άλλες διευθετήσεις και στο υπουργείο Εμπορίου χώρο για να καθορίσει τα κατάλληλα μακροπρόθεσμα μέτρα για τους Αμερικανούς και τους ξένους παρόχους τηλεπικοινωνιών που βασίζονται επί του παρόντος στον εξοπλισμό της Huawei για κρίσιμες υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Ρος.

Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, σημείωσε ότι η αναβολή του αποκλεισμού της από τις ΗΠΑ «δεν σημαίνει πολλά» για την επιχείρηση, καθώς είχε ήδη προετοιμαστεί για δυνητική εισαγωγή της στη «μαύρη λίστα» και προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον υποτιμά τη Huawei.

Yπενθυμίζεται ότι η Google απέκλεισε τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.

Οι περιορισμοί, που συνιστούν άλλο ένα πλήγμα για τη Huawei, έρχονται μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να προσθέσει την προηγούμενη εβδομάδα την κινεζική εταιρεία στον κατάλογο των εταιρειών με τις οποίες οι αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν να συναλλάσσονται, εκτός κι αν έχουν ειδική άδεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v