Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ερχονται σύντομα κυρώσεις για τον αγωγό Nord Stream 2

Το πρότζεκτ του αγωγού φυσικού αερίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την Ουάσιγκτον και αρκετές χώρες από την ανατολική Ευρώπη και τη Βαλτική, που φοβούνται ότι θα αυξήσει την εξάρτηση της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο.

ΗΠΑ: Ερχονται σύντομα κυρώσεις για τον αγωγό Nord Stream 2

«Σε όχι τόσο μακρινό μέλλον» θα έρθει νομοσχέδιο κυρώσεων που θα επιβάλλει περιορισμούς σε εταιρείες που εμπλέκονται στο πρότζεκτ Nord Stream 2, ενημέρωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειιών, Ρικ Πέρι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός τόνισε ότι «η αντίθεση στον Nord Stream 2 παραμένει έντονη στις Ηνωμένες Πολιτείες». Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της χώρας, Βολοντιμιρ Ζελένκσι.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να περάσουν νομοσχέδιο, ο Λευκός Οίκος θα το εγκρίνει, θα πάει στον Πρόεδρο και αυτός θα το υπογράψει κι έτσι θα επιβληθούν κυρώσεις για τον Nord Stream 2», υπογράμμισε.

Το πρότζεκτ του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετές χώρες από την ανατολική Ευρώπη και τη Βαλτική Θάλασσα, που φοβούνται ότι θα αυξήσει την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v