Πράετ (ΕΚΤ): O εμπορικός πόλεμος βάζει φρένο στις επενδύσεις

Επίθεση κατά των πολιτικών τις οποίες εφαρμόζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πράετ (ΕΚΤ): O εμπορικός πόλεμος βάζει φρένο στις επενδύσεις

H αντίδραση κατά της παγκοσμιοποίησης εκτροχιάζει τις επενδύσεις σε όλο τον κόσμο, δήλωσε στους Financial Times ο Πέτερ Πράετ, υποστηρίζοντας ότι είναι καθοριστικής σημασίας να υπάρξει σαφήνεια στους εμπορικούς κανόνες.

Αν και ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος έχει επικεντρωθεί ως τώρα στο εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει να επιβάλει δασμούς αξίας $11 δισ. σε ευρωπαϊκά προϊόντα και να ανεβάσει του δασμούς στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Η βιομηχανική οργάνωση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και ορισμένες προστριβές, ακόμα και κάτι σχετικά απλό όπως δασμοί ή καθυστερήσεις, μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε μια εποχή των συστημάτων έγκαιρης παράδοσης», σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Το πάγωμα των επενδύσεων, το πάγωμα της αναδιοργάνωσης μιας εταιρείας, αυτή η στάση αναμονής στην οποία βρίσκονται οι εταιρείες μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής, ειδικά για τη μεταποίηση» ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v