Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Ισχυρή απάντηση στις ΗΠΑ, εάν κλιμακώσουν την ένταση

«Η Κίνα δεν θέλει να δίνει μάχη σε έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά δεν φοβόμαστε και τον εμπορικό πόλεμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η πόρτα της χώρας του είναι ανοιχτή για συνομιλίες, με βάση την ισότητα.

Κίνα: Ισχυρή απάντηση στις ΗΠΑ, εάν κλιμακώσουν την ένταση

Η Κίνα θα δώσει ισχυρή απάντηση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμείνουν στην κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη, μετά τις νέες απειλές Τραμπ κατά του Πεκίνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι ετοιμάζει νέους δασμούς, εάν δεν κλείσει συμφωνία με την Κίνα στη Σύνοδο της G20.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Geng Shuang είπε ότι θα ενημερώσει για τη Σύνοδο, όταν θα έχει τις απαραίτητες πληροφορίες και το υπουργείο.

«Η Κίνα δεν θέλει να δίνει μάχη σε έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά δεν φοβόμαστε και τον εμπορικό πόλεμο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η πόρτα της Κίνας είναι ανοιχτή για συνομιλίες που βασίζονται στην ισότητα.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να κλιμακώσουν τις εμπορικές εντάσεις, θα απαντήσουμε με αποφασιστικό τρόπο και θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v