Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μπλόκο» Κομισιόν στη συγχώνευση Tata Steel και ThyssenKrupp

Η συγχώνευση ανάμεσα στην Tata Steel και τη ThyssenKrupp θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές, τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτ Βεστάγκερ.

«Μπλόκο» Κομισιόν στη συγχώνευση Tata Steel και ThyssenKrupp

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν άναψε τελικά το «πράσινο φως» για τη συγχώνευση δραστηριοτήτων της Tata Steel και της ThyssenKrupp, υποστηρίζοντας ότι θα μείωνε τον ανταγωνισμό και θα αύξανε τις τιμές του χάλυβα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, οι δύο κολοσσοί δεν έκαναν τις κατάλληλες παραχωρήσεις για να καθησυχάσουν τις ανησυχίες αυτές.

«Ο χάλυβας αποτελεί σημαντική πρώτη ύλη για πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, όπως οι κονσέρβες και τα αυτοκίνητα. Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη εργάζονται στους τομείς αυτούς και οι εταιρείες βασίζονται στις ανταγωνιστικές τιμές του χάλυβα για να πουλήσουν στις διεθνείς αγορές. Χωρίς παραχωρήσεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών ανησυχιών μας για τον ανταγωνισμό, η συγχώνευση ανάμεσα στην Tata Steel και τη ThyssenKrupp θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές. Οπότε εμποδίσαμε τη συγχώνευση για να αποφύγουμε την πρόκληση σοβαρής βλάβης στους Ευρωπαίους βιομηχανικούς πελάτες και καταναλωτές», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτ Βεστάγκερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v