Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA Merrill Lynch: Σε ναδίρ δεκαετίας οι τοποθετήσεις σε μετοχές

Η έρευνα δείχνει ότι οι τοποθετήσεις των ερωτηθέντων σε ομόλογα ανήλθαν στο πιο υψηλό επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2011, την ώρα που καταρρέουν οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

BofA Merrill Lynch: Σε ναδίρ δεκαετίας οι τοποθετήσεις σε μετοχές

Στο πιο υψηλό σημείο από τη χρηματοοικονομική κρίση ανήλθε η επενδυτική απαισιοδοξία, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merril Lynch.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι τοποθετήσεις όσων ρωτήθηκαν σε μετοχές έφτασαν στο πιο χαμηλό σημείο από τον Μάρτιο του 2009.

Η πτώση είναι μεγέθους 32 ποσοστιαίων μονάδων, στο καθαρό 21% «underweight». Τα κεφάλαια σε μετρητά έκαναν άλμα την ίδια ώρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2011, στο 5,6% από 4,6% που ήταν κάθε μήνα το τελευταίο τρίμηνο.

Στο πιο υψηλό σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2011 έφτασαν οι τοποθετήσεις σε ομόλογα, καταγράφοντας άνοδο κατά 12 μονάδες, στο 22% «underweight».

Οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη κατέρρευσαν στις 45 μονάδες, με τους μισούς επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα να αναμένουν ότι θα αποδυναμωθεί η παγκόσμια ανάπτυξη την επόμενη χρονιά.

Από αυτούς που ρωτήθηκαν, το 56% δήλωσε ότι ο εμπορικός πόλεμος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αγορά, καταγράφοντας άνοδο από τις 19 μονάδες που ήταν τον περασμένο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v