Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα Τραμπ για τον φόρο της Γαλλίας σε Google, Facebook, Amazon

Η επιβολή του φόρου εγκρίθηκε σήμερα από τη γαλλική Γερουσία. Θα επιβάλεται φόρος 3% από τις εταιρείες που έχουν έσοδα πάνω από 25 εκατ. ευρώ στη Γαλλία και 750 εκατ. παγκοσμίως.

Ερευνα Τραμπ για τον φόρο της Γαλλίας σε Google, Facebook, Amazon

Ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτιζερ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή για να γίνει έρευνα, όσον αφορά τον προγραμματισμένο φόρο της Γαλλίας στις «ψηφιακές υπηρεσίες».

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να εξετάσει κατά πόσο αυτός συνιστά αθέμιτη εμπορική πρακτική, με στόχο τους τεχνολογικούς αμερικανικούς γίγαντες.

Σύμφωνα με το Politico, η κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε δασμούς ή σε αντίποινα. «Ο Πρόεδρος έχει ζητήσει να ερευνήσουμε τις επιπτώσεις του νόμου και να αποφασίσουμε αν κάνει διακρίσεις ή είναι αδικαιολόγητος και επιβαρύνει ή περιορίζει το εμπόριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Λάιτιζερ.

Η διαμάχη «σιγοκαίει» εδώ και μήνες, καθώς η Γαλλία και άλλες χώρες εξετάζουν φόρους σε υπηρεσίες που προσφέρονται από τη Google, το Facebook, την Amazon και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες.

Γαλλία: Ο ψηφιακός φόρος συμβαδίζει με τις διεθνείς συμφωνίες

Η Γαλλία ανταπάντησε σήμερα στα αμερικανικά σχέδια για διενέργεια έρευνας αναφορικά με τον φόρο που σχεδιάζει να επιβάλει το Παρίσι στις εταιρίες-κολοσσούς του Διαδικτύου, λέγοντας ότι αυτός συμβαδίζει με τις διεθνείς συμφωνίες.

«Για εμάς, (ο φόρος) συμβαδίζει απόλυτα με τις διεθνείς συμφωνίες. Οι χώρες είναι κυρίαρχες σε φορολογικά ζητήματα. Άρα για εμάς δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιείται ένα εργαλείο του εμπορίου για επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτος», δήλωσε πηγή από το υπουργείο Οικονομικών.

Η επιβολή του φόρου εγκρίθηκε σήμερα από τη γαλλική Γερουσία. Θα επιβάλεται φόρος 3% στα έσοδα από ψηφιακές υπηρεσίες στη Γαλλία, από τις εταιρείες που έχουν έσοδα πάνω από 25 εκατ. ευρώ και 750 εκατ. παγκοσμίως.  

Θα επιβληθεί αναδρομικά από τις αρχές του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v