Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBC: Ο Τραμπ εξετάζει την απομάκρυνση του υπουργού Εμπορίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κάνει κάποιες επαφές με συμμάχους του εκτός Λευκού Οίκου, για την αντικατάσταση του Γουίλμπουρ Ρος. Η αιτία που προκάλεσε νέα σύννεφα στη σχέση τους.

NBC: Ο Τραμπ εξετάζει την απομάκρυνση του υπουργού Εμπορίου

Την απομάκρυνση του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το NBC News, τη Δευτέρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε το σχέδιό του να προστεθεί μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη ερώτηση για την ιθαγένεια στην απογραφή του πληθυσμού το 2020, αλλά επέμεινε ότι δεν εγκαταλείπει το σχέδιό του να εξακριβώσει πόσοι μη υπήκοοι ζουν στις ΗΠΑ κι έδωσε διαταγή στις κυβερνητικές υπηρεσίες να συμβάλλουν στη συγκέντρωση στοιχείων μέσα από τις βάσεις δεδομένων τους.

Το σχέδιο του Τραμπ να προστεθεί η επίμαχη ερώτηση στη διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού βρέθηκε αντιμέτωπο με το Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς τάχθηκε κατά της κυβέρνησής του, που διατεινόταν πως τα νέα στοιχεία για την υπηκοότητα των κατοίκων θα επέτρεπαν να εφαρμόσει με πιο επαρκή τρόπο τον νόμο για τα Δικαιώματα Ψήφου, που προστατεύει τις μειονότητες.

Το δικαστήριο, εξετάζοντας το ζήτημα, αποφάνθηκε ότι το σκεπτικό που επικαλέστηκε η κυβέρνηση αποτελούσε «εφεύρημα».

Ο Γουίλμπουρ Ρος, 81 ετών, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στον Τραμπ και στο παρελθόν, λόγω κάποιων αποτυχημένων εμπορικών διαπραγματεύσεων, αλλά έχει διατηρήσει τη θέση του στο υπουργείο.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει και το Reuters, ο Τραμπ έχει κάνει κάποιες επαφές «με συμμάχους του εκτός Λευκού Οίκου για την αντικατάσταση του Ρος».

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v