Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Markit: Σε χαμηλό επτά ετών η μεταποίηση τον Ιούλιο στη Γερμανία

Ο σύνθετος ΡΜΙ, που περιλαμβάνει και τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, υποχώρησε επίσης, φτάνοντας στις 51,4 μονάδες από 52,6 τον προηγούμενο μήνα.

Markit: Σε χαμηλό επτά ετών η μεταποίηση τον Ιούλιο στη Γερμανία

Επιδεινώθηκε η ύφεση στο γερμανικό μεταποιητικό τομέα τον Ιούλιο, με τις επιδόσεις των παραγωγών αγαθών να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, υποδηλώνοντας επιδείνωση των προοπτικών ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI της Markit, ο οποίος παρακολουθεί τους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών που αντιπροσωπεύουν συνολικά περισσότερο από τα δύο τρίτα της οικονομίας, διολίσθησε στις 51,4 μονάδες από 52,6 τον προηγούμενο μήνα.

Ηταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 52,3 και η χαμηλότερη ανάγνωση από τον Μάρτιο, αν και παρέμεινε υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η πτώση οδηγήθηκε από τις απώλειες στην υποκατηγορία της μεταποίησης, η οποία κινήθηκε αρνητικά, φτάνοντας στις 43,1 μονάδες από 45. Ηταν η πιο χαμηλή ανάγνωση από τον Ιούλιο του 2012.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v