Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση κερδών ανακοίνωσε η Aramco

Υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της σαουδαραβικής Aramco κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Μείωση κερδών ανακοίνωσε η Aramco

Ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, η Saudi Aramco, ανακοίνωσε σήμερα μείωση σχεδόν κατά 12% των καθαρών κερδών για πρώτο εξάμηνο συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα, σε μια σπάνια επικοινωνιακή κίνηση της ιδιαίτερα μυστικοπαθούς εταιρίας, που στοχεύει στην εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

«Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 46,9 δισεκ. δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2019, συγκριτικά με 53 δισεκ. δολάρια για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Saudi Aramco, που επικαλέστηκε τη μείωση των τιμών του πετρελαίου.

«Παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, συνεχίσαμε να καταγράφουμε ισχυρά αποτελέσματα και σημαντικές ταμειακές ροές», ανέφερε στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αμίν Νασέρ.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, πολύ σπάνια για τον σαουδαραβικό κολοσσό που είναι ιδιαίτερα μυστικοπαθής για τα οικονομικά του στοιχεία, ο όμιλος θα πραγματοποιήσει αργότερα σήμερα την πρώτη τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του στην ιστορία του, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να δώσει στους επενδυτές λεπτομέρειες για τα οικονομικά του στοιχεία και τα σχέδιά του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v