Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο ένοπλος που τραυμάτισε έξι αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια

Το επεισόδιο ξέσπασε όταν αστυνομικοί πήγαν να εκτελέσουν ένταλμα ερεύνης για διακίνηση ναρκωτικών στη συνοικία Νάισταουν-Τιόγκα, στη βόρεια Φιλαδέλφεια, αλλά ο ύποπτος άρχισε να πυροβολεί.

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο ένοπλος που τραυμάτισε έξι αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στη Φιλαδέλφεια συνελήφθη νωρίς το πρωί της Πέμπτης, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, ο Έρικ Γκριπ, μέσω Twitter.

Δεν έχει διευκρινιστεί ως τώρα πώς ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Μορίς Χιλ και είναι 36 ετών, τέθηκε υπό κράτηση.

Το επεισόδιο, που άρχισε να εκτυλίσσεται χθες το απόγευμα [τοπική ώρα], συμπεριέλαβε ομηρία αστυνομικών. Κράτησε πολλές ώρες πριν τερματιστεί μετά τα μεσάνυχτα. Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες του υπόπτου, πάντως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός εξ αυτών, σύμφωνα με τις αρχές.

Ξέσπασε όταν αστυνομικοί πήγαν να εκτελέσουν ένταλμα ερεύνης για διακίνηση ναρκωτικών στη συνοικία Νάισταουν-Τιόγκα, στη βόρεια Φιλαδέλφεια, αλλά ο ύποπτος άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, ο δράστης μετέδιδε απευθείας το επεισόδιο μέσω Facebook. Κατά την αστυνομία, είναι εφοδιασμένος με τουλάχιστον ένα ισχυρό τουφέκι και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν και παρακολουθεί την κατάσταση, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Το περιστατικό καταγράφεται έπειτα από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων ενόπλων στις Πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τέξας και του Οχάιο όπου χρησιμοποιήθηκαν ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου.

«Είμαι λίγο θυμωμένος που κάποιος έχει όλον αυτό τον οπλισμό, όλη αυτή την ισχύ πυρός, όμως αυτό θα το συζητήσουμε κάποια άλλη μέρα», σχολίασε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Τζιμ Κένι αφού επισκέφθηκε έναν από τους τραυματίες αστυνομικούς στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε και νοσηλεύεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v