Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google, Facebook, Amazon στο πλευρό του Τραμπ, κατά Γαλλίας

Υπέρ των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης για τιμωρία της Γαλλίας θα καταθέσουν σήμερα οι τεχνολογικές εταιρείες. Αιτία η επιβολή 3% φόρου σε διεθνείς τεχνολογικές εταιρείες με παγκόσμια έσοδα τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ και ψηφιακές πωλήσεις 25 εκατ. στη Γαλλία.

Google, Facebook, Amazon στο πλευρό του Τραμπ, κατά Γαλλίας

Μπορεί η σχέση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τις μεγαλύτερες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες να έχει περάσει κατά καιρούς από χίλια κύματα, όμως ο… κοινός εχθρός, που ακούει στο όνομα της Γαλλίας, θερμαίνει το μεταξύ τους κλίμα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι Google, Facebook και Amazon θα καταθέσουν σήμερα Δευτέρα στην Ουάσιγκτον υπέρ των προσπαθειών της κυβέρνησης Τραμπ για δυνητική τιμωρία της Γαλλίας. Αιτία για την κίνηση είναι η επιβολή 3% φόρου σε διεθνείς τεχνολογικές εταιρείες με παγκόσμια έσοδα τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ και ψηφιακές πωλήσεις 25 εκατ. στη Γαλλία.

Ο γαλλικός ψηφιακός φόρος «είναι μία απότομη απόκλιση από τους καθιερωμένους φορολογικούς κανόνες και έχει στόχο συγκεκριμένες επιχειρήσεις», σύμφωνα με τα σχόλια που θα κάνει ο αντιπρόσωπος της Google, στην ακρόαση στο Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου, σήμερα.

Οι ΗΠΑ κάνουν έρευνα για τον νέο φόρο που υπέγραψε τον περασμένο μήνα ο Μακρόν, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που θα μπορούσε να είναι προπομπός για νέους δασμούς ή άλλους εμπορικούς περιορισμούς.

Ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, θα μπορούσε να αναλάβει δράση ακόμη και στις 26 Αυγούστου, όταν θα ολοκληρωθεί μια περίοδος σχολίων για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v