Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουντώνει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας

Διαταγές σε αμερικανικές εταιρείες απευθύνει μέσω Twitter ο πρόεδρος Τραμπ να φέρουν την παραγωγή τους στις ΗΠΑ μετά τους νέους δασμούς που επέβαλε η Κίνα. Ανοιχτή επίθεση και κατά του προέδρου της Fed. Δεν ξέρω αν ο Σι ή ο Πάουελ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.

Φουντώνει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας

Με οργισμένο τρόπο αντέδρασε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ των ΗΠΑ στην απόφαση της Κίνας να επιβάλει νέους δασμούς ύψους 75 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα. Μέσω Twitter ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αντίποινα που θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα (αργά το βράδυ ώρα Ελλάδας), ενώ... διέταξε τις αμερικανικές εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγική τους δραστηριότητα από την Κίνα στις ΗΠΑ και κατηγόρησε το Πεκίνο πως αποκόμισε τρισεκατομμύρια δολάρια κλέβοντας αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία. Επίσης διέταξε τις αμερικανικές εταιρείες διανομής να σταματήσουν κάθε παράδοση του παυσίπονου Fentanyl που παράγεται στην Κίνα και που όπως είπε ο ίδιος ευθύνεται για τους θανάτους 100.000 Αμερικανών κάθε χρόνο.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά και κατά του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχολιάζοντας σε μήνυμά του στο Twitter πως  δεν γνωρίζει αν ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι ο (Κινέζος πρόεδρος) Σι ή ο (επικεφαλής της Fed) Τζερόμ Πάουελ.

«Η χώρα μας έχει χάσει, βλακωδώς, τρισεκατομμύρια δολάρια με την Κίνα για πολλά χρόνια. Έχουν κλέψει την πνευματική μας ιδιοκτησία σε ρυθμό εκατοντάδων δισ. δολαρίων τον χρόνο και θέλουν να συνεχίσουν. Δεν θα το επιτρέψω! Δεν χρειαζόμαστε την Κίνα και, ειλικρινά, θα ήμασταν καλύτερα χωρίς αυτούς. Πρέπει να σταματήσουν τα μεγάλα ποσά χρημάτων που κλέβει η Κίνα από τις ΗΠΑ χρόνο με τον χρόνο.

Οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες διατάσσονται δια της παρούσης να ξεκινήσουν αμέσως να αναζητούν εναλλακτικές έναντι της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του να φέρουν την παραγωγή των προϊόντων μας στις ΗΠΑ. Θα απαντήσω στους δασμούς της Κίνας σήμερα το απόγευμα. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης διατάσσω όλους τους μεταφορείς μας, συμπεριλαμβανομένων των Fed Ex, Amazon, UPS και το Ταχυδρομείο να σταματήσουν κάθε διανομή του Fentanyl από την Κίνα (ή από οπουδήποτε αλλού). Το Fentanyl σκοτώνει 100.000 Αμερικανούς τον χρόνο. Ο πρόεδρος Σι είχε πει πως θα σταματήσει - δεν το έπραξε. Η οικονομία μας, λόγω των κερδών μας τα τελευταία 2,5 χρόνια, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Κίνας. Θα συνεχίσουμε έτσι!» τόν

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v