Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RTRS: Τα βρήκαν Γαλλία και ΗΠΑ για τον γαλλικό ψηφιακό φόρο

Ο γαλλικός φόρος σε γίγαντες της τεχνολογίας ώθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλήσει με ξεχωριστή φορολόγηση τις εισαγωγές γαλλικών κρασιών, σύμφωνα με πηγή του Reuters. Τι προβλέπει η συμβιβαστική συμφωνία.

RTRS: Τα βρήκαν Γαλλία και ΗΠΑ για τον γαλλικό ψηφιακό φόρο

Σε συμβιβαστική συμφωνία για τον ψηφιακό φόρο της Γαλλίας έφτασαν οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί διαπραγματευτές.

Ο γαλλικός φόρος σε γίγαντες της τεχνολογίας ώθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλήσει με ξεχωριστό φόρο τις εισαγωγές γαλλικών κρασιών, σύμφωνα με πηγή του Reuters, που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Το συμβιβαστικό ντιλ μεταξύ του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ και του Αμερικανού ομολόγου του, Στίβεν Μνούτσιν και του οικονομικού συμβούλου Λάρι Κάντλοου προβλέπει ότι η Γαλλία θα επιστρέφει στις εταιρείες τη διαφορά μεταξύ του γαλλικού φόρου και της φορολόγησης που καταρτίζεται από τον Οργανσιμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το προσχέδιο της συμφωνίας θα υποβληθεί στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Εμανουέλ Μακρόν, αργότερα τη Δευτέρα, στη Σύνοδο της Ομάδας των Επτά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον γαλλικό ψηφιακό φόρο, προβλέπεται συντελεστής 3% σε έσοδα από ψηφιακές υπηρεσίες στη Γαλλία, όταν η τεχνολογική εταιρεία εισπράττει πάνω από 25 εκατ. ευρώ στη χώρα και πάνω 750 εκατ. παγκοσμίως.  

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος Ρόμπερτ Λάιτιζερ είχε δηλώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δώσει εντολή για να γίνει έρευνα, καθώς ήθελε να εξετάσει κατά πόσο αυτός συνιστά αθέμιτη εμπορική πρακτική, με στόχο τους τεχνολογικούς αμερικανικούς γίγαντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v