Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CNBC: Προκαταρκτική έρευνα από Βρυξέλλες για το «Google for Jobs»

Και παίκτες και διαιτητές έχει χαρακτηρίσει η Επίτροπος Ανταγωνισμού τις τεχνολογικές εταιρείες. Στην περίπτωση του εργαλείου αναζήτησης εργασίας, η επιχείρηση θα μπορούσε να δίνει προτεραιότητα στη δική της πλατφόρμα με λίστες θέσεων εργασίας.

CNBC: Προκαταρκτική έρευνα από Βρυξέλλες για το «Google for Jobs»

Προκαταρκτική έρευνα για το εργαλείο αναζήτησης της Google, «Google for Jobs», κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το CNBC.

Η έρευνα είναι στο στάδιο της συλλογής πληροφοριών και θα μπορούσε να γίνει επίσημη. Στο παρελθόν, η αρμόδια Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, έχει χαρακτηρίσει αυτές τις τεχνολογικές εταιρείες «και παίκτες και διαιτητές».

Στην περίπτωση του εργαλείου αναζήτησης εργασίας, για παράδειγμα, η επιχείρηση θα μπορούσε να δίνει προτεραιότητα στη δική της πλατφόρμα με λίστες θέσεων εργασίας στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Google είπε: «Το να βρει κανείς δουλειά μπορεί να είναι δύσκολο, οπότε εργαζόμαστε με τους παρόχους εργασίας για να δημιουργήσουμε μία καλύτερη εμπειρία στην Αναζήτηση.

»Οποιοσδήποτε πάροχος –από ιδιώτες εργοδότες μέχρι πλατφόρμες με λίστες θέσεων εργασίας- μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο στην Αναζήτηση, και πολλοί από αυτούς έχουν δει σημαντική άνοδο στον αριθμό των αιτήσεων για εργασία που λαμβάνουν. Από την έναρξή του, έχουμε κάνει μία σειρά αλλαγών για να διαχειριστούμε το feedback στην Ευρώπη».

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε την έρευνα, αλλά αρνήθηκε να κάνει κάποιοι σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v