Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Συρρικνώθηκε η μεταποίηση για τέταρτο μήνα τον Αύγουστο

Ο ΡΜΙ υποχώρησε στις 49,5 μονάδες, ενώ τον Ιούλιο ήταν 49,7. Είναι χαμηλότερα από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Οι παραγγελίες για εξαγωγές υποχώρησαν για 15ο συνεχόμενο μήνα.

Κίνα: Συρρικνώθηκε η μεταποίηση για τέταρτο μήνα τον Αύγουστο

Η παραγωγή στα εργοστάσια της Κίνας συρρικνώθηκε τον Αύγουστο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, εν μέσω κορύφωσης του εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ήπιας εγχώριας ζήτησης.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η επίμονη αδυναμία της κινεζικής μεταποίησης θα μπορούσε να τροφοδοτήσει προσδοκίες για περισσότερη δράση από το Πεκίνο, πιο επιθετική και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο ΡΜΙ υποχώρησε στις 49,5 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας και τα στοιχεία που δημοσίευσε το Σάββατο.

Τον Ιούλιο ήταν 49,7 μονάδες, χαμηλότερα από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Ερευνα του Reuters εκτιμούσε ότι θα παραμείνει αμετάβλητος

Οι παραγγελίες για εξαγωγές υποχώρησαν για 15ο συνεχόμενο μήνα, αν και με χαμηλότερο ρυθμό, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 47,2 μονάδες, από 46,9 τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v