Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Εβδομος μήνας συρρίκνωσης για τη μεταποίηση τον Αύγουστο

Ο τελικός δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit είναι σε ευθυγράμμιση με την πρώτη εκτίμηση, στις 47 μονάδες. Ωστόσο, διαμορφώνεται αρκετά χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ευρωζώνη: Εβδομος μήνας συρρίκνωσης για τη μεταποίηση τον Αύγουστο

Για έβδομο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, καθώς η συνεχόμενη πτώση στη ζήτηση ρίχνει την αισιοδοξία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit.

Το γεγονός ενδυναμώνει τις προσδοκίες για νομισματική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός δείκτης ΡΜΙ για τη μεταποίηση είναι σε ευθυγράμμιση με την πρώτη εκτίμηση, στις 47 μονάδες.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο, είναι υψηλότερα, καθώς τότε είχε φτάσει στις 46,5 μονάδες και στο πιο χαμηλό σημείο από τον Δεκέμβριο του 2012.

Ωστόσο, διαμορφώνεται αρκετά χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η υποκατηγορία που αφορά την παραγωγή ενισχύθηκε, φτάνοντας στις 47,9 μονάδες από 46,9 αλλά είναι επίσης για έβδομο μήνα χαμηλότερα από το όριο των 50.

Ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής, που δείχνει την αισιοδοξία για τη χρονιά, βυθίστηκε στις 50,6 μονάδες από 52,63 φτάνοντας στο πιο αδύναμο σημείο από τον Νοέμβριο του 2012.

Οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν για ενδέκατο μήνα.

Σε χαμηλό επτά ετών η βρετανική μεταποίηση τον Αύγουστο

Ο δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit υποχώρησε στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων επτά ετών τον Αύγουστο, στις 47,4 μονάδες, από 48 τον Ιούλιο.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, oι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του FactSet ανέμεναν ότι θα ενισχυθεί στις 48,3 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v