Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Βυθίστηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο

Η ζήτηση για made in German συμβόλαια σημείωσε πτώση 2,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όταν είχαν αυξηθεί κατά το ίδιο μέγεθος. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διολισθήσουν κατά 1,4%. Τι βλέπει το υπουργείο Οικονομικών. Ανησυχίες για ύφεση.

Γερμανία: Βυθίστηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο

Υποχώρησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούλιο, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ζήτηση σημείωσε πτώση κατά 2,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όταν είχαν αυξηθεί κατά το ίδιο μέγεθος. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διολισθήσουν κατά 1,4%. Οι παραγγελίες εκτός ευρωζώνης βυθίστηκαν.

Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι «υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων διεθνών εμπορικών συγκρούσεων και των μέτριων προσδοκιών των επιχειρήσεων στον τομέα της μεταποίησης, δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης βελτίωση της δυναμικής για τους επόμενους μήνες».

Yπενθυμίζεται ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η Bundesbank έχει προειδοποιήσει ότι είναι πιθανό να σημειώσει ίδια κίνηση και το τρίτο τρίμηνο. Οι πιο αδύναμες εξαγωγές ήταν ο βασικός λόγος για την αρνητική κίνηση.

Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα βυθίστηκε στο πιο χαμηλό από το 2012, τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Ifo και τα στοιχεία που δημοσίευσε στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Ο δείκτης του γερμανικού ινστιτούτου διολίσθησε στις 94,3 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 95,8 του Ιουλίου.

Ο Αύγουστος ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας πτώσης και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερες απώλειες -προέβλεπαν πτώση στις 95,1 μονάδες.

«Υπάρχουν επιπλέον ενδείξεις ύφεσης στη Γερμανία», σύμφωνα με τον πρόεδρο Ifo, Clemens Fuest. «Οι επιχειρήσεις είναι λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα κατάσταση και η απασιοδοξία τους για τους επόμενους μήνες έχει επίσης αυξηθεί», πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v