Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι ΗΠΑ εξετάζουν επιβολή δασμών στο γαλλικό κρασί

Με αντίποινα στο γαλλικό κρασί ετοιμάζονται να απαντήσουν οι ΗΠΑ στο γαλλικό φόρο 3% στα έσοδα των αμερικανικών ψηφιακών κολοσσών, παρά την άτυπη συμφωνία Μακρόν-Τραμπ στην πρόσφατη Σύνοδο της G7.

Oι ΗΠΑ εξετάζουν επιβολή δασμών στο γαλλικό κρασί

Οι ΗΠΑ διεξάγουν κανονικά έρευνα για τον νέο ψηφιακό νόμο που πέρασε η Γαλλία, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή δασμών στο γαλλικό κρασί και σε άλλα γαλλικά αγαθά, παρά τις ελπίδες για αποκλιμάκωση της κόντρας που δημιουργήθηκαν στη Σύνοδο της G7.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ επιβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η έρευνα για τα μέτρα που έλαβε η Γαλλία και τον αντίκτυπο τους σε αμερικανικούς κολοσσούς όπως η Amazon, το Facebook και η Google. 

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 26 Αυγούστου ότι «καταλήξαν σε μια πολύ καλή συμφωνία» σχετικά με τη φορολογική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών.

Οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι ο φόρος 3% που επέβαλαν στα έσοδα των ψηφιακών εταιρειών που παράγονται στη Γαλλία είναι προσωρινός μέχρι να υπάρξει συμφωνία στον ΟΟΣΑ για τη φορολόγηση των ψηφιακών κολοσσών. 

Ο γαλλικός φόρος εξόργισε τον κ. Τραμπ, ο οποίος απείλησε σε «τιτίβισμα» του με αντίποινα στα γαλλικά κρασιά.

Πηγές του Bloomberg ανέφεραν ότι στις 3 Σεπτεμβρίου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ είχε μια απογοητευτική επίσκεψη στην Ουάσιγκτον. Η γαλλική αποστολή έφυγε από τις ΗΠΑ χωρίς να λάβει τις απαντήσεις που ανέμενε, πρόσθεσαν οι πηγές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v