Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thomas Cook: Αγώνας για να βρεθούν ακόμη $251 εκατ. για τη διάσωσή της

Οι δανειστές απαιτούν γραμμή πίστωσης επιπλέον 200 εκατ. στερλίνες για τη χειμερινή περίοδο, όταν τα μετρητά της συνήθως κινούνται χαμηλά. Η μετοχή της «βυθίζεται» 20%.

Thomas Cook: Αγώνας για να βρεθούν ακόμη $251 εκατ. για τη διάσωσή της

Αγώνα για να βρει επιπλέον 200 εκατ. βρετανικές λίρες ($251 εκατ.), έτσι ώστε να ικανοποιήσει τους δανειστές της και να εξασφαλίσει την επιβίωση της πιο παλιάς τουριστικής επιχείρησης του κόσμου, δίνει η Thomas Cook.

Την περασμένη εβδομάδα, συμφώνησε τους βασικούς όρους ενός σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης ύψους £900 εκατ. με την κινεζική μέτοχο Fosun και τις τράπεζες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία που απασχολεί 21.000 ανθρώπους σε 16 χώρες προειδοποίησε την Παρασκευή ότι αυτό μπορεί να σημαίνει πως οι μέτοχοι θα χάσουν όλη την επένδυσή τους.

«H ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να προκαλέσει σημαντική αραίωση (dillution) στους υφιστάμενους μετόχους, με σημαντικό κίνδυνο να χάσουν κεφάλαια», σημείωσε η Thomas Cook.

Οι δανειστές απαιτούν γραμμή πίστωσης ακόμη 200 εκατ. στερλίνες  για την Thomas Cook τη χειμερινή περίοδο, όταν τα μετρητά της συνήθως κινούνται χαμηλά.

Η Thomas Cook έχει περίπου 600.000 πελάτες σε διακοπές στην Ευρώπη, ενώ δίνει μάχη με τον ανταγωνισμό σε δημοφιλείς προορισμούς, τα υψηλά επίπεδα χρέους και τον ασυνήθιστα ζεστό καιρό του 2018, που έριξε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Πηγή κοντά στις συζητήσεις ενημέρωσε την Πέμπτη ότι η Royal Bank of Scotland «χτύπησε» την Thomas Cook με μία απαίτηση τελευταίας στιγμής για έξτρα χρηματοδότηση, προσθέτοντας ότι η κατάσταση «γίνεται πιο κρίσιμη». 

Η μετοχή της κάνει «βουτιά» 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v