Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πηγές ΕΕ: Δεν θα περάσει το σχέδιο Τζόνσον για το Brexit

Η μόνη επιλογή για νέα συμφωνία πριν από τις 31 Οκτωβρίου είναι η επιστροφή στο backstop όσον αφορά την Ιρλανδία, αλλιώς μία παράταση είναι πιθανή, καθώς το μπλοκ δεν θα απορρίψει σχετικό αίτημα, διαμηνύουν αξιωματούχοι. Η στάση Μέρκελ και Μακρόν.

Πηγές ΕΕ: Δεν θα περάσει το σχέδιο Τζόνσον για το Brexit

H τελευταία πρόταση της Βρετανίας για το Brexit, όπως αυτή παρουσιάζεται στα Μέσα Ενημέρωσης, είναι «θεμελιωδώς προβληματική» και «δεν θα περάσει» σημειώνουν διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αξιωματούχοι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, προσθέτουν ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ είναι πιθανόν να πάρει ακόμη μία καθυστέρηση, εάν αυτή είναι η τελική πρόταση του Λονδίνου για συμφωνία με το μπλοκ.

«Η πρόταση είναι θεμελιωδώς προβληματική», σημειώνει ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ, σχετικά με τα δημοσιεύματα που μεταδίδουν τα σχέδια του Τζόνσον για το ντιλ εξόδου στις 31 Οκτωβρίου.

Η μόνη επιλογή για νέα συμφωνία στο Brexit πριν από τις 31 Οκτωβρίου είναι η επιστροφή στο backstop όσον αφορά την Ιρλανδία, αλλιώς μία παράταση είναι πιθανή, καθώς το μπλοκ δεν θα απορρίψει σχετικό αίτημα, διαμηνύουν οι πηγές.

Eάν η πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού είναι αυτή που δημοσιεύεται στα μέσα, εγείρει ιρλανδικά σύνορα, ενώ όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Μέρκελ και Μακρόν δεν θα εξαναγκάσουν τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βάραντκαρ να το δεχθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο