Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μνούτσιν: Ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα

Ανάμεσα στα βασικά σημεία που διαχειρίζεται ο τελευταίος γύρος συνομιλιών είναι τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και «πολύ σημαντικά δομικά ζητήματα», που αφορούν τη γεωργία.

Μνούτσιν: Ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα

Την αισιοδοξία πως ΗΠΑ και Κίνα έχουν μία συμφωνία πρώτης φάσης, η οποία διαχειρίζεται βασικά στοιχεία της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στις δύο χώρες, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Στίβεν Μνούτσιν τόνισε: «Εχουμε ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις την τελευταία εβδομάδα. Εχουμε θεμελιώδη συμφωνία».

Ανάμεσα στα βασικά σημεία που διαχειρίζεται ο τελευταίος γύρος συνομιλιών είναι τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και «πολύ σημαντικά δομικά ζητήματα», που αφορούν τη γεωργία, όπως ανέφερε ο υπουργός.

Τόνισε ωστόσο ότι πιθανόν να τεθεί σε ισχύ ο πρόσθετος γύρος δασμών σε κινεζικές εισαγωγές, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου, εάν δεν επιτευχθεί έως τότε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

«Έχω κάθε προσδοκία -εάν δεν υπάρξει συμφωνία, αυτοί οι δασμοί θα εφαρμοστούν- αλλά αναμένω ότι θα έχουμε μια συμφωνία», δήλωσε ερωτηθείς για τον γύρο των δασμών που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v