Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΡ: Βουτιά 41% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο

Τα αποτελέσματα ήρθαν λίγο αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Bob Dudley, που εργάζεται στην επιχείρηση 40 χρόνια, με τα 10 τελευταία να είναι στη θέση του CEO, δήλωσε ότι σύντομα θα αποχωρήσει από τη θέση.

ΒΡ: Βουτιά 41% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο

Η εταιρεία-γίγαντας στον τομέα της Ενέργειας, η BP, κατέγραψε πτώση κατά 41% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, επικαλούμενη τις πιο αδύναμες τιμές πετρελαίου και τις επιπτώσεις του καιρού.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε καθαρά κέρδη $2,3 δισ. έναντι πρόβλεψης για $2 δισ. σύμφωνα με εκτίμηση της Refinitiv. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχε κέρδη 3,8 δισ. δολάρια, ενώ το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς είχε $2,8 δισ.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγο αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Bob Dudley, που εργάζεται στην επιχείρηση 40 χρόνια, με τα 10 τελευταία να είναι CEO, δήλωσε ότι σύντομα θα αποχωρήσει από τη θέση.

Η μετοχή της BP είναι 4% χαμηλότερα μέχρι στιγμής φέτος, καθώς οι πιο αδύναμες τιμές Ενέργειας αλλά και η μέτρια ζήτηση παγκοσμίως επιβαρύνουν τον κλάδο του πετρελαίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v