Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ να απομακρυνθούν σταδιακά οι δασμοί

Η απομάκρυνση των δασμών θα γίνει αναλογικά και σε διαφορετικές φάσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι για να φτάσουν στην «πρώτη φάση», θα πρέπει να ακυρώσουν ταυτόχρονα κάποιους δασμούς.

Κίνα: Συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ να απομακρυνθούν σταδιακά οι δασμοί

Κίνα και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει να απομακρύνουν τους δασμούς σε διαφορετικές φάσεις και αναλογικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ποσό των δασμών που θα απομακρυνθεί, στην πρώτη φάση, η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας,  σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Gao Feng (φωτό) και όσα δήλωσε την Πέμπτη.

Για να φτάσουν ωστόσο στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, Κίνα και ΗΠΑ θα πρέπει να ακυρώσουν ταυτόχρονα κάποιους δασμούς, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι δύο πλευρές είχαν «εποικοδομητικές συνομιλίες». Οι δύο πλευρές συνεχίζουν να διαπραγματεύονται για το πού και πότε θα υπογραφεί η «πρώτη φάση».

Μία πιθανή τοποθεσία είναι το Λονδίνο, καθώς οι δύο ηγέτες, Τραμπ και Σι, αναμένεται να παραστούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στη βρετανική πρωτεύουσα, στις 3-4 Δεκεμβρίου. Ο Gao δήλωσε ότι δεν έχει περαιτέρω πληροφορίες για την τοποθεσία ή το χρονοδιάγραμμα.

Στο άκουσμα της είδησης, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,7% ενώ τα futures της Wall Street δείχνουν θετικό άνοιγμα (+0,5%).

Σε θετικό έδαφος κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανοδικά γυρίζει το ευρώ, στο $1,1074, αν και κοντά στο πιο χαμηλό σημείο τριών εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v