Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τεσσάρων ετών οι ευρωπαϊκές μετοχές

Συμφωνήσαμε με την Ουάσιγκτον να απομακρυνθούν σταδιακά και σε διαφορετικές φάσεις οι δασμοί, δηλώνει το κινεζικό ΥΠΕΞ. Στα €1,32 δισ. εκτινάχθηκαν τα καθαρά κέρδη της Siemens το τελευταίο τρίμηνο. Βουτιά για τη γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο.

Σε υψηλό τεσσάρων ετών οι ευρωπαϊκές μετοχές

Κίνα και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει να απομακρύνουν τους δασμούς σε διαφορετικές φάσεις και αναλογικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ποσό των δασμών που θα απομακρυνθεί, στην πρώτη φάση, η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας,  σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Gao Feng και όσα δήλωσε την Πέμπτη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δύο πλευρές είχαν «εποικοδομητικές συνομιλίες».

Στο άκουσμα της είδησης, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,7% ενώ τα futures της Wall Street δείχνουν θετικό άνοιγμα (+0,5%).

Σε υψηλό τεσσάρων ετών φτάνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,3%, όπως και στο Παρίσι ο CAC. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,5%, όπως και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% ανοδικά.

Στο εταιρικό μέτωπο, ανοδικά κινήθηκαν τα κέρδη και έσοδα της Siemens το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν στα 1,32 δισ. ευρώ, από 559 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι, κυρίως λόγω οφέλους από τη χαμηλότερη φορολογία εισοδήματος.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία συρρικνώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υποδηλώνοντας ότι βαθαίνει η ύφεση στη μεταποίηση για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. 

Υποχώρησε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, έναντι πρόβλεψης για πτώση κατά 0,4% και ενώ τον Αύγουστο είχε ενισχυθεί 0,3%. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, η βιομηχανική παραγωγή ήταν 4,3% χαμηλότερα, έναντι πρόβλεψης για αρνητική κίνηση κατά 2,9% και μετά τις απώλειες 3,9% του Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v