Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Στηρίζει» Μπόρις Τζόνσον ο Νάιτζελ Φάρατζ

Το κόμμα του Brexit θα δώσει μάχη για όλες τις έδρες που έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Δεν θα κατεβάσει ωστόσο υποψήφιους στις περιοχές που είχαν κερδίσει οι Τόρις.

«Στηρίζει» Μπόρις Τζόνσον ο Νάιτζελ Φάρατζ

Αλμα κάνει η στερλίνα αφότου ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι το κόμμα του Brexit δεν θα διεκδικήσει καμία από τις 317 έδρες που κέρδισε το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα στις τελευταίες εκλογές. Δεν θα κατεβάσει δηλαδή υποψήφιους στις περιοχές που είχαν κερδίσει οι Τόρις.

Ο Φάρατζ σημείωσε ότι το κόμμα του θα δώσει μάχη για όλες τις άλλες έδρες που έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα και τα άλλα κόμματα που είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

O Nάιτζελ Φάρατζ σημείωσε ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ χωρίς «ρυθμιστική ευθυγράμμιση» είναι μια τεράστια αλλαγή στην προσέγγιση των Συντηρητικών ως προς το Brexit.

Ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος James Cleverly χαιρέτισε την κίνηση, προσθέτοντας ότι το κόμμα του Brexit έχει αναγνωρίσει τον κίνδυνο που υπάρχει «εάν μπουν εμπόδια σε μία σταθερή κυβέρνηση πλειοψηφίας».

Όπως μεταδίδει το CNBC, η στερλίνα ενισχύεται 0,8%, μετά την ανακοίνωση, στο $1,2875.

Κόρμπιν: Σήμερα υλοποιείται η ευχή του Ντόναλντ Τραμπ

Πραγματοποιείται η ευχή του Ντόναλντ Τραμπ για συμμαχία Νάιτζελ Φάρατζ και Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δήλωσε: «Μία εβδομάδα πριν ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Νάιτζελ Φάρατζ να κάνει συμφωνία με τον Μπόρις Τζόνσον. Σήμερα, η ευχή του έγινε».

Πρόσθεσε ότι «αυτή η συμμαχία με τον Τραμπ είναι Θατσερισμός με αναβολικά και θα μπορούσε να στέλνει 500 εκατ. στερλίνες την εβδομάδα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Πρέπει να την σταματήσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v