Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Εγκάρδια η συνάντησή μου με τον Πάουελ!

Τα αρνητικά επιτόκια, ο πληθωρισμός και το δολάριο ήταν μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Τραμπ: Εγκάρδια η συνάντησή μου με τον Πάουελ!

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για να συζητήσουν «την ανάπτυξη της οικονομίας, την απασχόληση και τον πληθωρισμό». 

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Fed, στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν. Η Fed ανέφερε, πως ο κ. Πάουελ «δεν συζήτησε για τις προσδοκίες του σχετικά με τη νομισματική πολιτική», αλλά διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας θα βασιστούν στις εισερχόμενες πληροφορίες σχετικά με την οικονομία και ότι θα δράσει βασιζόμενη «αποκλειστικά σε προσεκτική, αντικειμενική και μη πολιτική ανάλυση». 

Ο κ. Τραμπ ανέφερε από την πλευρά του ότι είχε μια πολύ καλή και εγκάρδια συνάντηση με τον κ. Πάουελ. «Συζητήθηκαν όλα, μεταξύ των οποίων τα επιτόκια, τα αρνητικά επιτόκια, ο χαμηλός πληθωρισμός, η χαλάρωση, η ισχύς του δολαρίου και ο αντίκτυπος της στη μεταποίηση, το εμπόριο με την Κίνα, την Ε.Ε. και άλλους» έγραψε στο Twitter.

O ίδιος ωστόσο έχει επανειλημμένα ασκήσει σφοδρή κριτική στον κ. Πάουελ και τη Fed, υποστηρίζοντας ότι άργησε να μειώσει τα επιτόκια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v