Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τουρκία μπλοκάρει αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για Βαλτική και Πολωνία

Η Άγκυρα απαιτεί από τη συμμαχία να αναγνωρίσει τις κουρδικές πολιτοφυλακές ως τρομοκρατική οργάνωση σε επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η Τουρκία μπλοκάρει αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για Βαλτική και Πολωνία

H Τουρκία αρνείται να στηρίξει αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια και την Πολωνία μέχρι η συμμαχία να προσφέρει στην Άγκυρα περισσότερη πολιτική στήριξη στον αγώνα της κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών (YPG) στη βόρεια Συρία, ανέφεραν τέσσερα καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

H Άγκυρα διαμήνυσε στον εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ να μην αποδεχτεί το σχέδιο και έχει υιοθετήσει σκληρή στάση σε συναντήσεις και ιδιωτικές συνομιλίες, απαιτώντας από τη συμμαχία να αναγνωρίσει το YPG ως τρομοκρατική οργάνωση σε επίσημες ανακοινώσεις, σημείωσαν οι πηγές.

Τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Τουρκίας αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ επιζητούν επίσημη έγκριση από όλα τα 29 μέλη της συμμαχίας του αμυντικού σχεδίου για την προστασία της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.

Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, θα ήταν πιο δύσκολο για το ΝΑΤΟ να ενισχύσει γρήγορα την άμυνα του στη Βαλτική και στην Πολωνία.

«Οι Τούρκοι κρατάνε όμηρους του Ανατολικοευρωπαίους, μπλοκάροντας την έγκριση αυτού του αμυντικού σχεδιασμού μέχρι να κερδίσουν παραχωρήσεις» σημείωσε διπλωματική πηγή στο Reuters.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v