Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Η ΕΕ θα δράσει ως μία και ενωμένη στους δασμούς Τραμπ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να διευθετηθούν αυτές οι διαφωνίες, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προηγήθηκαν οι απειλές του Αμερικανού προέδρου για αντίποινα στον γαλλικό ψηφιακό φόρο.

Κομισιόν: Η ΕΕ θα δράσει ως μία και ενωμένη στους δασμούς Τραμπ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενεργήσει ως μία έναντι των σχεδιαζόμενων δασμών των ΗΠΑ σε γαλλικά προϊόντα και πιστεύει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να διευθετηθούν αυτές οι διαφωνίες, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τρίτη.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απείλησε χθες Δευτέρα να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς έως και 100% σε αγαθά που εισάγονται στις ΗΠΑ από τη Γαλλία, αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο, σε αντίποινα για την επιβολή φόρου σε κολοσσούς του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ψηφιακών υπηρεσιών που θεωρεί ότι επιβαρύνουν αθέμιτα και «ασυνήθιστα» αμερικανικές εταιρείες.

«Σε αυτό, όπως και σε όλα τα άλλα θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενεργήσει και θα αντιδράσει ως μία και θα παραμείνει ενωμένη», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής, σύμφωνα με το Reuters.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v