Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Φτωχή η επίδοση της μεταποίησης στο φινάλε της χρονιάς

Ο τελικός δείκτης ΡΜΙ για τον τομέα της μεταποίησης παραμένει χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που ξεχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση από τον Φεβρουάριο.

Ευρωζώνη: Φτωχή η επίδοση της μεταποίησης στο φινάλε της χρονιάς

Σε συρρίκνωση βρέθηκε η μεταποίηση της ευρωζώνης για 11ο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός δείκτης ΡΜΙ για τον τομέα της μεταποίησης παραμένει χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που ξεχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση από τον Φεβρουάριο.

Τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στις 46,3 μονάδες, από 46,9 τον Νοέμβριο. Ηταν ωστόσο υψηλότερος από την προκαταρκτική εκτίμηση για 45,9 μονάδες.

Στα κάτω της η γερμανική μεταποίηση και τον Δεκέμβριο

Συρρικνώθηκε περαιτέρω η μεταποίηση στη Γερμανία τον περασμένο μήνα, καθώς ο ρυθμός με τον οποίο υποχωρεί η παραγωγή επιταχύνθηκε για πρώτη φορά το τελευταίο τρίμηνο. Την ίδια ώρα, οι προσδοκίες ενισχύθηκαν ελαφρώς.

Ο δείκτης PMI της IHS Markit όσον αφορά τον τομέα της μεταποίησης, που αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της οικονομίας, διολίσθησε στις 43,7 μονάδες τον Δεκέμβριο από το υψηλό πέντε μηνών του Νοεμβρίου.

Το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς υψηλότερο από την προκαταρκτική εκτίμηση για 43,4 μονάδες, αλλά ήταν χαμηλότερο από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v