Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε το όριο του 1 τρισ. δολαρίων η αξία της Alphabet

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σήμερα αξία κατά 17% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από τρεις μήνες. Πριν την Alphabet, το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου είχαν ξεπεράσει η Apple, η Amazon και η Microsoft.

Εσπασε το όριο του 1 τρισ. δολαρίων η αξία της Alphabet

Το εταιρικό «κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων» διευρύνεται, καθώς η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, έγινε η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σήμερα αξία κατά 17% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από τρεις μήνες. Πριν την Alphabet, το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου είχαν ξεπεράσει η Apple, η Amazon και η Microsoft.

Οι επενδυτές «ποντάρουν» σταθερά στην Alphabet, αν και, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, μερικοί θεσμικοί επενδυτές (funds) αναρωτιούνται κατά πόσο ήλθε η ώρα να εξαργυρώσουν τα εντυπωσιακά κέρδη τους.

Η τεχνολογική εταιρεία «έπιασε» ένα σημαντικό όριο, σε μία στιγμή που έχει γυρίσει σελίδα η ηγεσία της, καθώς τον περασμένο μήνα απομακρύνθηκαν από την επιχείρηση που δημιούργησαν ως φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Stanford, το 1998, οι Larry Page και Sergey Brin. Η αλλαγή έχει φέρει νέες ελπίδες στη Wall Street, αναμένοντας ότι υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Sundar Pichai, η Alphabet θα είναι πιο πειθαρχημένη όσον αφορά τις δαπάνες, οδηγώντας τη μετοχή της υψηλότερα.

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που έφτασε το 1 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία τον Αύγουστο του 2018. Ακολούθησε η Microsoft, που σήμερα έχει κεφαλαιοποίηση $1,26 τρισ. και η Amazon. Τις τεχνολογικές εταιρείες ξεπέρασε η Saudi Aramco, που έχει σήμερα χρηματιστηριακή αξία 1,87 τρισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v