Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόνο 420.000 νέοι συνδρομητές για το Neflix στις ΗΠΑ το Q4

Ηταν πολύ χαμηλότερα από το guidance για 600.000 και αρκετά πιο κάτω από τα 1,5 εκατ. συνδρομητές που είχε προσθέσει το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συνολικά, ωστόσο, τα νέα ήταν καλά, με 8,8 εκατ. νέες συνδρομές, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Μόνο 420.000 νέοι συνδρομητές για το Neflix στις ΗΠΑ το Q4

Κατέβασε ταχύτητα η αύξηση των συνδρομητών του Netflix στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, πρόσθεσε μόνο 420.000 συνδρομητές στη μεγαλύτερη αγορά του.

Ηταν πολύ χαμηλότερα από το guidance για 600.000 και αρκετά πιο κάτω από τα 1,5 εκατ. συνδρομητές που είχε προσθέσει το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, συνολικά, τα νέα ήταν καλά. Τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019, η πλατφόρμα συνεχούς ροής τηλεοπτικού προγράμματος πρόσθεσε 8,8 εκατ. συνδρομητές, ξεπερνώντας το guidance για 7,6 εκατ. και τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 7,9 εκατ.

Η πλατφόρμα αναμένει 7 εκατ. νέους συνδρομητές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, μέγεθος που είναι πιο μικρό από τα 9,6 εκατ. νέους συνδρομητές που είχε στο πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί συνδρομητές ακυρώνουν τις συνδρομές τους.

Βασική αιτία της πτώσης είναι η αύξηση του ανταγωνισμού, με την είσοδο στον πόλεμο του streaming της Apple TV+ και της Disney.

Τα έσοδα στο τρίμηνο έφτασαν τα $5,5 δισ. –ελαφρώς υψηλότερα από την πρόβλεψη για 5,5 δισ. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα $587 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v