Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοροναϊός: Συνεργασία και διαφάνεια ζητούν οι ΗΠΑ από την Κίνα

Πέντε κρούσματα του κοροναϊού έχουν ήδη καταγραφεί στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ είχε εξάρει σε ένα tweet τη «διαφάνεια» της Κίνας, κατόπιν επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με την Κίνα».

Κοροναϊός: Συνεργασία και διαφάνεια ζητούν οι ΗΠΑ από την Κίνα

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ ζήτησε σήμερα από την κινεζική κυβέρνηση μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους στην Κίνα.

«Λέμε στην Κίνα ότι η μεγαλύτερη συνεργασία και διαφάνεια είναι τα σημαντικότερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για μια αποτελεσματικότερη απάντηση», δήλωσε ο Άλεζ Αζάρ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το Πεκίνο δεν έχει ακόμη δεχθεί να μεταβούν στην Κίνα ομάδες Αμερικανών ειδικών, μια πρόταση που διατυπώθηκε για πρώτη φορά την 6η Ιανουαρίου.

«Επανέλαβα αυτήν την πρόταση όταν συνομίλησα με τον Κινέζο υπουργό Υγείας τη Δευτέρα και αυτή η πρόταση επαναδιατυπώθηκε και σήμερα μέσω της διεύθυνσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Πεκίνο». εξήγησε ο Άζαρ.

Πριν από τέσσερις ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε εξάρει σε ένα tweet τη «διαφάνεια» της Κίνας, κατόπιν επιβεβαίωσε χθες, Δευτέρα, ότι η κυβέρνησή του «βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με την Κίνα».

Πέντε κρούσματα του κοροναϊού έχουν ήδη καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Πρώτο κρούσμα μόλυνσης στη Γερμανία

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κινεζικό κοροναϊό επιβεβαιώθηκε στη Γερμανία: Πρόκειται για έναν άνδρα 33 ετών, στη Βαυαρία (νότια), ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το βαυαρικό κρατιδιακό υπουργείο Υγείας.

«Ενας άνδρας από την περιοχή Στάρνμπεργκ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό» και «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε. Ο ασθενής βρίσκεται «σε καλή κατάσταση από ιατρική άποψη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι οικείοι του ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα και τις προφυλάξεις υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται.

Χονγκ Κονγκ: Φρένο σε τρένα, αεροπλάνα, φέρι προς Κίνα

Αναστέλλονται οι σιδηροδρομικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις του Χονγκ Κονγκ με την ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Κάρι Λαμ. Σύμφωνα με το Reuters, στόχος είναι να περιοριστεί η εξάπλωση του θανατηφόρου κινεζικού κοροναϊού.

Πώς μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης. Δείτε το βίντεο από το AFP που παρουσιάζει πώς μπορεί να μεταδοθεί ο νέος κοροναϊός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v