Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περισσότερα από τον SARS τα κρούσματα του κοροναϊού στην Κίνα

Εχουν επιβεβαιωθεί 5.974 κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, ξεπερνώντας τα 5.327 που είχαν εμφανιστεί λόγω SARS το 2002-2003. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους αυξήθηκε, φτάνοντας στους 132.

Περισσότερα από τον SARS τα κρούσματα του κοροναϊού στην Κίνα

Στην απομάκρυνση των πολιτών τους από την κινεζική πόλη Ουχάν, που έχει χτυπηθεί πιο σκληρά από τον κοροναϊό, προχωρούν την Τετάρτη αρκετές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία, την ώρα που ο ιός έχει μολύνει περισσότερους ανθρώπους στην Κίνα από αυτούς που είχε πλήξει ο SARS.

Σύμφωνα με το Associated Press, έχουν επιβεβαιωθεί 5.974 κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, ξεπερνώντας τα 5.327 που είχαν εμφανιστεί λόγω SARS το 2002-2003.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους αυξήθηκε, φτάνοντας στους 132, παραμένοντας χαμηλότερα από τα 348 άτομα που έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα, λόγω SARS. Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ξεπερνάει τα 9.000.

Τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία

Τέσσερα είναι μέχρι στιγμής τα εξακριβωμένα περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κινεζικό κορωναϊό στη Γερμανία. Όλοι οι ασθενείς εργάζονται στο ίδιο τμήμα της εταιρείας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας Webasto, η οποία έχει έδρα το Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βαυαρικού υπουργείου Υγείας, ο 33χρονος άνδρας που διαγνώσθηκε ήδη προχθές (Δευτέρα) το βράδυ, θεωρείται ότι επιμολύνθηκε από τον ιό από Κινέζα συνεργάτιδα, η οποία είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Γερμανία κατά το διάστημα 18-23 Ιανουαρίου. Η ίδια παρουσίασε συμπτώματα της νόσου κατά την επιστροφή της στην Κίνα, αλλά διαγνώστηκε μόλις τρεις μέρες μετά, όπως και οι γονείς της.

Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές εξέτασαν περίπου 40 άτομα του στενού επαγγελματικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του εργαζόμενου και σε αυτόν τον κύκλο ανήκουν οι υπόλοιποι τρεις άλλοι ασθενείς.

Η εταιρεία Webasto αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, ενώ ακύρωσε όλα τα ταξίδια εργαζομένων της από και προς την Κίνα, όπου διατηρεί 13 εργοστάσια, ένα εκ των οποίων στην περιοχή της πόλης Ουχάν, που είναι το επίκεντρο του κορωναϊού.

Η British Airways ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς και από την Κίνα

Η British Airways ανέστειλε όλες τις πτήσεις της από και προς την ηπειρωτική Κίνα έπειτα από την προειδοποίηση του Λονδίνου κατά των μη απαραίτητων επισκέψεων στη χώρα εξαιτίας της κρίσης με τον νέο κοροναϊό.

Οπως μεταδίδει το Reuters, στην ιστοσελίδα της εταιρείας, BA.com, εμφανίζεται η πληροφορία ότι καμία απευθείας πτήση προς την Κίνα δεν θα πραγματοποιείται για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. 

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την αναστάτωση, αλλά η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματος είναι πάντα η προτεραιότητά μας», αναφέρει σε ανακοίνωση.

«Οι πελάτες οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από ή προς την Κίνα μέσα στις επόμενες ημέρες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα BA.com», προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v